Хората са започнали да използват камъка много хилядолетия преди нас. Той ще се използва и много хилядолетия след нас. Но само с нас, вашия дом ще е истински красив!

 

 

Фирма "ЗОРА" ООД е основана през 2003г. с основен предмет на дейност - добив и обработка на скално-облицовъчни материали. Компанията е специализирана най-вече в добива и обработка на гнайс. Това е често срещан и широко разпространен вид скала, отнасяща се към метаморфните скали. Гнайсът е съставен от фелдшпат, гранити, андалузит, кварц и слюда.

Гнайсовите плочи на "ЗОРА" ООД са естествени, екологично чисти, скални природени продукти. Те се добиват от собствените си кариери в голема дълбочина, което говори за техните качества. Характерни са с грапава-нехлъзгаща се повърхност, висока здравина, издръжливи на атмосферните влияния и не поемат вода. Това ги прави, най-широко използвани и предпочитани от всички естествени камъни.

Гнайсовите плочи на „ЗОРА” ООД се добиват в два цвята – златисто-бежов и сребристо-сив и се предлагат както с естествена форма - полигонални (ненарязани), така и нарязани с правилна правоъгълна или квадратна форма.

Гнайсът на "ЗОРА" ООД е символ на здравина, надеждност и дълговечност!